SAN BAO INSTITUUT VOOR BALANS EN NATUURLIJK LEVEN

Referenties

 Tijdens de cursus kleurenpunctuur: Licht op de voet, kregen we  veel informatie mee.

Alles werd met enorm veel geduld uitgelegd en het feit dat we theorie en praktijk afwisselden  bracht ook klaarheid en duidelijkheid.

Ik had  nog nooit gehoord van de esogetische filosofie en had eventjes wat tijd nodig om het geheel te zien.

Je voelt dat Inge spreekt met “kennis van zaken”, met diepe overtuiging en vanuit een rijke ervaring.

Voor mij  straalt ze “wijsheid” uit !

Door haar “zijn” geeft ze ook enorm veel mee

Door haar zachte leiding, met engelengeduld en respect voor de cursist leidt ze je binnen in de wondere wereld van licht en kleur…..

Het feit dat ik tijdens de cursus zelf de werking kon voelen, maakte mij enerzijds  zo enthousiast en anderzijds zo stil en dankbaar.  Ik was diep geraakt door de subtiele, intense, ver-lichtende, bevrijdende en ontspannende werking bij het ontvangen …

Bij het geven voelde ik een diepe innerlijke rust en verbondenheid.

Een wondere wereld is in mij aan het licht gekomen en ik voel diep van binnen dat ik voor mezelf  kleur moet bekennen.. : het smaakt naar meer…

 

Met dank

Carine

Kleurenpunctuur is voor mij de ideale aanvulling en een extra verrijking in mijn beleving van Tai Chi & Chi Kung. Beide hebben de Chinese Geneeswijzen op de achtergrond, doch gaat kleurenpunctuur nog veel verder.

De opleiding is duidelijk en helder en neemt je mee op reis. Enerzijds door de diepgaande inzichten hoe men tot ziekte komt en de weg weer terug kan. Anderzijds heb je je persoonlijke reis door de behandelingen heen. Een zachte reis op weg naar je eigen authenticiteit, naar je kern. Het heeft me duidelijkheid gebracht over mijn eigen individuele programma. De zachtheid van de behandelingen en de subtiele veranderingen als resultaat van de behandelingen geven me een rust en een vreugde die moeilijk te omschrijven zijn.

Wendy

Mijn opleiding in Kleurenpunctuur (Lichtpunctuur behandelingen) heeft letterlijk licht in mijn leven en die van mijn naasten gebracht.

Wat een fijn gevoel dit geeft om hulpzaam te mogen zijn maar ook om hulp te mogen ontvangen van fantastische mensen!

Sinds ik met deze opleiding ben begonnen heeft het mijn leven in en naar een positieve richting veranderd en ik ben er heel dankbaar voor.

Izeta

In september 2014 startte ik de beroepsopleiding Kleurenpunctuur aan het San Bao Instituut. In mijn praktijk als Kindercoach en Kindertolk® zocht ik naar een methode die, zowel bij ouders als bij kinderen, ondersteuning kon bieden bij problemen op lichamelijk, emotioneel als geestelijk vlak. Dit vond ik in de Kleurenpunctuur. Voor ouders kan kleur bijkomende inzichten brengen in blokkerende levensprocessen en innerlijke conflicten. Bewustwordingen via de andere gebruikte methodieken in mijn praktijk kunnen alzo positief ondersteund en verder uitgediept worden, zodat het zelfgenezend vermogen van de persoon in kwestie nog meer wordt aangesproken. Daarnaast merk ik ook telkens weer dat ook kinderen positief reageren op het instralen met behulp van een lichtpen.

Het leuke aan de opleiding is dat je stap voor stap leert werken met licht en kleur: naast de nodige theoretische achtergrond wordt het geleerde onmiddellijk in de praktijk gebracht, zodat je al vanaf de start van de opleiding het werken met kleur in je eigen praktijk kan gaan integreren.

Hilde

Ik ben zeer enthousiast over de opleiding van kleurenpunctuur. We krijgen enorm veel informatie om meteen aan de slag te kunnen gaan. Inge geeft ons ook veel inzichten en tips uit de praktijk om de cliënten zo goed mogelijk te helpen. In de opleiding kleurenpunctuur vind ik de missing links die ik niet heb gekregen in mijn acupunctuur opleiding. Eenmaal mijn patiënten een behandeling kleurenpunctuur hebben ondergaan vragen ze naar meer en voelen ze zich meer ontspannen.

De opleiding kleurenpunctuur is zeker aan te bevelen voor therapeuten die met kinderen werken en ook voor volwassenen die vastgelopen zijn in hun ziekte en niet meer de weg vinden naar de genezing.

Anna

Kleurenpunctuur boeit me en inspireert me. Dat kleuren zoveel effekt hebben in het dagelijks leven, daar staan we niet meer bij stil.

Het is een boeiende materie, dit werken met kleuren en Inge geeft daar praktische workshops over, waar je direct mee aan de slag kan. Dat geeft zeer goeie resultaten.

Caroline

Het volgen van de workshops en deel van de opleiding heeft mijn therapeutische kennis en inzicht (Traditionele Chinese Gezondheidsleer) enorm verrijkt. Ik raad ze ten zeerste aan aan elke energetisch werkende therapeut.Ik ben werkzaam in een groepspraktijk en heb ook een eigen praktijk te Antwerpen. Bij heel veel van mijn behandelingen zal ik kleurenpunctuur toepassen om blokkades te doorbreken, het geeft mijn cliënten dikwijls inzicht wat de oorzaak van hun ongemakken is, het is trouwens heel belangrijk de oorzaak aan te pakken in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Kleurenpunctuur helpt je om gerichter naar “het probleem of beter gezegd de oorzaak” te gaan en hier doelgerichter te gaan behandelen. Ook vind ik het fijn om met de infraroodpen te werken, deze heb ik altijd bij als ik stoelmassagesessies geef, ik zet ze in bij pijnklachten en/of stijfheid in hals, schouders, handen enz. met een fantastisch resultaat. Mocht je overwegen een workshop of opleiding te volgen, aarzel dan niet, ze worden op een vlotte, boeiende manier gegeven door lesgeefster Inge Cox. Ik heb me in ieder geval op geen enkel moment verveeld! Doen dus, zet de stap en breng meer licht en kleur in je leven, je fleurt er helemaal van op!

Chris