EMDR

 

EMDR betekent Eye Movement Desensitization and Reprocessing

De fundamenten van EMDR als methode werden gelegd door Francine Shapiro in 1987. EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een snelle en effectieve behandelmethode om door middel van oogbewegingen onverwerkte gebeurtenissen en verdrongen herinneringen te verwerken zonder urenlang te praten.

EMDR kan ook een oplossing bieden bij PTSS ( Post Traumatische Stress Stoornis ), gedragsproblemen, angsten, paniekaanvallen, fobieën, verslavingen of andere klachten zoals: hartkloppingen, stress, sombere gemoedstoestand, slaap- en concentratiestoornissen, die zijn ontstaan door of na een ingrijpende gebeurtenis.

EMDR wordt toegepast om de vastgelopen verwerking van ingrijpende gebeurtenissen weer op gang te helpen door ‘het informatie-verwerkings-systeem’ in de hersenen te stimuleren, waardoor er gebruik wordt gemaakt van het zelfgenezend vermogen van het brein. De cliënt denkt/focust zich op de onverwerkte ervaring en maakt tegelijkertijd oogbewegingen waardoor beide hersenhelften afwisselend worden gestimuleerd en hierdoor beter gaan samenwerken. Het doel van de behandeling is dat de cliënt kan terugdenken aan de oorspronkelijke gebeurtenis zonder dat de herinnering spanning oplevert. Je komt los van je emotie en de automatische reactie die een herinnering oproept. De originele ingrijpende ervaring wordt verwerkt of geïntegreerd en ook alle ermee geassocieerd geraakte ervaringen en triggers.


Praktische informatie
Een EMDR behandeling kan gecombineerd worden met kleurenpunctuur om met een dieper ontspannen gevoel naar huis te gaan.

Een EMDR behandeling: € 62,- / 60 minuten

Er worden geen extra kosten aangerekend om EMDR te combineren met kleurenpunctuur indien de totale behandeling 60 minuten duurt.

* EMDR wordt enkel toegepast in mijn praktijk in Nederland.

Voor meer informatie, afspraak voor een behandeling of een intake gesprek,
kunt U contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

terug naar overzicht