Vitaal door Licht

Wat is kleur-licht behandeling?

Het menselijk lichaam kan gevoed worden door de stimulerende energie van zon (licht), de oorspronkelijke voedingsstof van het leven, en bron waardoor de ontwikkeling van mens-dier-plant op aarde tot stand is gekomen. Kleur-licht behandeling is een aangename diep werkende en effectieve en holistische behandelmethode waarbij de werking van gekleurd licht wordt gebruikt. Licht zorgt ervoor dat er kleur is in ons leven. De verschillende kleurfrequenties, met elk hun specifieke betekenis, oefenen een invloed uit op onze stemmingen, ons gedrag en onze vitale lichaamsfuncties. Een kleur-licht behandeling draagt bij aan het herstel door de oorzaak van een emotioneel of geestelijk probleem ‘ te belichten’, waardoor er een ontspanning in een bepaalde zone of cellen van het lichaam optreedt en belastende herinneringen en onverwerkte situaties de kans krijgen zich op te lossen. In onze groei geven kleuren ons inzicht en informatie in onze zoektocht van het leven ‘wie-wat-hoe’ we willen zijn. Kleur-licht therapie zorgt voor een toename van energie, lichaamskracht, fysieke uithoudingsvermogen, bestendiger tegen stress, meer transport van zuurstof, waardoor onze gezondheidstoestand verbetert. Kleur-licht therapie is een aangename diep werkende en effectieve methode, die bovendien makkelijk toegepast kan worden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze lichaamscellen communiceren aan de hand van licht en elke cel ook lichtdeeltjes bevat. Het gebruik van een lichtpen met een keuze uit 11 verschillende kleuren op lichaamzones of acupunctuurpunten geeft een bepaalde stimulatie door de hoeveelheid licht en informatie door een bepaalde kleurtrilling. Op deze manier ontvangt het lichaam een specifieke persoonlijke boodschap waardoor het wordt uitgenodigd om in beweging te komen op weg naar een natuurlijk herstel. De kirlianfotografie, die gebruikt kan worden als diagnose methode, geeft een beeld van de hoeveelheid en intensiteit van licht dat een lichaam uitzendt. De op de kirlianfoto zichtbaar geworden energie- en informatiestroom van organen en lichaamssystemen geeft ons de mogelijkheid om de oorzaak van een klacht vast te stellen. We krijgen informatie over ons lichaam, geest en emoties, en wijst de weg naar het niveau dat behandeld kan worden met kleurenpunctuur.

Waar komt kleur-licht behandeling vandaan?

Velen culturen voor ons, denk maar aan de Romeinen, Grieken, Egyptenaren, maakten gebruik van de heilzame werking van (zon)licht. In de volksgeneeskunde introduceerde Paracelcus (1493-1541) de kleurenleer. In een later stadia slaagde Isaac Newton (1643-1727) erin het kleurenspectrum zichtbaar te maken door wit licht met een prisma te breken. In zijn theorieën beschouwde hij wit licht als een lichtbron dat alle kleuren in zich draagt en waarbij elke kleur zijn eigen golflengte heeft. Ook Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) heeft met zijn werk: de verhandeling over de kleurenleer een belangrijke bijdrage geleverd in de kleurenleer. De Kleurenpunctuur of Kleurlicht therapie werd ontwikkeld door de Duitse acupuncturist Peter Mandel. (zie www.esogetics.com). Hij combineerde de basiskennis uit de Chinese geneeskunde (yin en yang, energiebanen, acupunctuurpunten) met de helende werking van licht en kleur. Hieruit ontstond de Esogetische Geneeskunde, een sleutel tot nieuw denken en leven. In de Esogetische Geneeskunde is er plaats voor hereniging van zowel natuurwetenschappen en technologieën, als voor gevoel en intuïtie. Dit leidt tot oude wijsheden met nieuwe inzichten waarin de mens centraal staat. Hij ontwierp de Perlux lichtpen, om in plaats van met naalden, de acupunctuurpunten en lichaamszones met 11 verschillende kleuren licht te behandelen. De drie-eenheid (energie-informatie-materie) uit de Esogetische Geneeskunde staat voor licht als energiefactor, kleur als informatiebron, de huid-materie als ‘antenne’.

Hoe werkt licht-behandeling?

De Duitse professor in de bio-wetenschappen Albert-Fritz Popp heeft ontdekt dat ons lichaam licht uitzendt en onze lichaamscellen communiceren met elkaar via bio-fotonen (lichtdeeltjes). Deze lichtsignalen van de cellen zorgen voor een complex intercellulair communicatiesysteem, dat biologische processen in het lichaam regelt. Dr John Ott toonde aan dat mensen net als planten afhankelijk zijn van licht, fotosynthese-proces. We gaan er dus vanuit dat er communicatie is tussen de cellen, weefsels, organen en lichaamssystemen, met behulp van biofotonen. Elk lichtdeeltje bevat een bepaalde trilling en vormt een golfbeweging, met een bepaalde frequentie, wat wij uitdrukken in de term nanometer. Iedere frequentie is gekoppeld aan een bepaalde kleur en kan door middel van licht zones/punten op de huid activeren, waardoor er via de huid een signaal wordt gegeven naar onze hersenen (coördinatiesysteem). De hersenen vangen de prikkel op en zorgen ervoor om het gewenste lichaamssysteem of orgaan bij te sturen of te ondersteunen.

Moet ik ziek zijn om behandeld te worden met gekleurd licht?

Nee, je hoeft niet ziek te zijn om de positieve invloed van licht en kleur te ervaren. Een kleur-licht behandeling kan ook worden gegeven om preventief te werken, als je het lichaam in een goede conditie wilt houden en geregeld wilt laten ontspannen. Het gebruik van de juiste kleur met licht op een droomzones geeft een impuls aan je dieptebewustzijn, waar veel antwoorden liggen op vragen en/of processen in je leven. Werken met licht en kleur op droomzones kan een inspirerende stimulans zijn in ons leven. Vraag voor een persoonlijke droomzone behandeling en ‘droom je vrij’!

Wat is kleurenpunctuur?

Kleurenpunctuur is een holistische behandelmethode waarbij gekleurd licht wordt gebruikt om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Met de Perlux lichtpen en 11 verschillende kleuren worden de acupunctuurpunten en lichaamszones op de huid behandeld. De huid geeft een signaal naar onze hersenen (coördinatiesysteem). De hersenen vangen de prikkel op en zorgen ervoor om het gewenste lichaamssysteem of orgaan bij te sturen of te ondersteunen. . Kleurenpunctuur werkt door tot op celniveau en heeft tot doel het lichaam in balans te brengen, zowel op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau.

Lichtbehandeling, voor wie?

Bijna iedereen kan in aanmerking komen voor een lichtbehandeling, ongeacht of je gezond of bepaalde klachten hebt. Mensen met epilepsie of acute astma kunnen geen lichtbehandeling ontvangen omdat licht een mogelijke aanval kan uitlokken. Zwangere kunnen wel een lichtbehandeling ontvangen mits in achtneming van bepaalde punten die tijdens deze periode niet gestimuleerd mogen worden.

Kan ik mezelf behandelen?

De meeste kleurenpunctuur behandelingen kun je bij jezelf toepassen, behalve de punten op de rug. Bepaalde kleurenpunctuur behandelingen die op het psychisch niveau werken en waarbij je contact maakt met de diepere lagen van jezelf zijn aan te raden om deze onder begeleiding van een erkende therapeut te doen. Deze therapeut kan je helpen en bijstaan tijdens je innerlijke transformatie proces.

Kan ik familie en vrienden behandelen?

Ja, er zijn een aantal basis kleurenpunctuur behandelingen die zeer geschikt zijn om toe te passen binnen je gezin of directe omgeving. Deze basisbehandelingen vind je terug in de cursus ‘ Apotheek van het licht’.

Kunnen kinderen worden behandeld?

Ja, kleurenpunctuur kan toegepast worden bij kinderen van alle leeftijden, zelf baby’s mogen worden behandeld. Kinderen reageren heel positief op lichttherapie en ervaren de intense werking van de verschillende kleuren door hun gevoeligheid als erg prettig. Tijdens een kleurenpunctuur behandeling bij kinderen worden de punten en/of zones korter ingestraald dan bij volwassenen, desondanks is het resultaat goed. Een kleurenpunctuur behandeling is zeer geschikt voor kinderen omdat het een pijnloze methode is. In de cursus ‘Apotheek van het licht’ wordt er één dag besteed aan specifiek behandelingen voor kinderen, inclusief een ‘eerste hulp’ pakketje bij kleine ongemakken.

Kan kleurenpunctuur gebruikt worden naast een reguliere behandeling?

Ja, de kleurenpunctuur is een complementaire behandelvorm en bedoeld als aanvullende ondersteuning om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Kleurenpunctuur kan gecombineerd worden met andere complementaire therapievormen, waardoor de werking positief wordt beïnvloed. Het voordeel is dat we met kleurenpunctuur de onderliggende oorzaak kunnen ‘belichten’ waardoor we inzicht krijgen in het ontstaan van onze ziekte of ongemak.

Wanneer geen kleurenpunctuur behandeling?

- vormen van acute astma ( licht kan een aanval uitlokken )
- vormen van epilepsie ( licht kan een aanval uitlokken )
- zwangerschap ( bepaalde behandelingen / punten niet )

Kleurenpunctuur behandeling voor?

Algeheel welzijn
Angsten
Arthritisv Belastingen prenataal (tijdens of voor de geboorte)
Belastingen vanuit moeder of vaderpatroon
Bronchitis
Buikpijn
Burn-out
Depressie
Emotionele spanning
Griep
Hoofdpijn
Infecties
Immuunsysteem versterken
Karmische heling
Lymfatisch klachten
Maag- en darmklachten
Menopauze klachten
Menstruatieklachten
Migraine
Nek-, rug- en schouderklachten
Ontgiften
Ontspanning
Oorproblemen
Pijn
Relatie problemen
Reuma
SAD Seasonal Affective Disorders
Sinusitis
Slapeloosheid
Stress
Spirituele heling
Spijsverteringsklachten
Trauma
Veranderingen (werk, omgeving)
Verdriet
Vermoeidheid
Wisselende stemmingen
Zuivering


Aanbevolen kleurenpunctuur cursus om te starten?

Een cursus die wordt aanbevolen om te starten is ‘Apotheek van het Licht’ en/of ‘Licht op de Voet’. De cursus ‘Apotheek van het Licht’ is bedoeld voor thuisgebruik of therapeuten die geen hele beroepsopleiding willen doen en toch de genezende werking van licht en kleur willen gebruiken in hun praktijk. De cursus ‘Licht op de Voet’ is bedoeld voor voetreflexzonetherapeuten, pedicures, voetverzorgers, natuurgeneeskundigen van andere disciplines die geïnteresseerd zijn in genezing met licht en kleur op en van de voet(zool). In de cursussen wordt er enkel gewerkt met de Perlux lichtset van Peter Mandel. Voor meer informatie bezoek de website www.sanbao.be

Aanbevolen boeken om te starten?


Genezen met licht en kleur, door Ton van Doorn Farben die Apotheke des Lichtes deel 1 en 2, door Peter Mandel en Andreas Pflegler Kinder im Licht, door Peter Mandel en Andreas Pflegler Esogetik: Sinn und Unsinn von Krankheit und Schmerz, door Peter Mandel De boeken zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanschaf van een Perlux-lichtset

De Perlux-lichtset kan door een cursist voor of tijdens de cursus worden aangeschaft, maar is niet verplicht. Er zijn tijdens de cursus voldoende lichtsets aanwezig om mee te werken, met als voordeel dat je eerst beide lichtsets ( Perlux vlakfocus of Perlux puntfocus ) kunt uitproberen voordat je een eigen lichtset aanschaft. Normaal gesproken worden Perlux lichtsets enkel verkocht aan cursisten die een kleurenpunctuur cursus volgen. Een uitzondering hierop is dat een kleurenpunctuur-therapeut een Perlux lichtset aanschaft voor een cliënt omdat het wenselijk is dat de cliënt zichzelf ook thuis behandeld. De cliënt blijft tijdens deze zelfbehandelingen onder supervisie staan van de kleurenpunctuur-therapeut. De Perlux lichtsets zijn te verkrijgen op de eerste cursusdag of te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mini Detox – Immuunsysteem Kuur

De Mini Detox – Immuunsysteem Kuur bestaat een sessie van 4 tot 6 behandelingen die de uitscheiding stimuleert van afvalstoffen van het lichaam. Het lichaam heeft extra behoefte om te ontgiften tijdens het voorjaar of najaar, of bij bepaalde klachten zoals griep, verkoudheid en steeds terugkerende infecties, maar zeker ook bij het herstel van verslavingen zoals roken, drugs, snoepen. Het immuunsysteem kan behandeld worden om de afweer van het lichaam te versterken tijdens herstel van ziekte of na een operatie. Algemeen: een reiniging op lichaamsniveau draagt ook bij aan emotioneel en geestelijk welbevinden. Deze Mini Detox - Immuunsysteem Kuur kan ondersteund worden met een voedingsadvies.

Mini Hormoonbalans Kuur

De Mini Hormoonbalans Kuur bestaat een sessie van 4 tot 6 behandelingen die mannen en vrouwen de kans geeft om een aantal hormonale behandelingen te ervaren die het endocriene systeem in balans brengt. Deze behandeling bevordert het emotioneel welbevinden, en vermindert angst, stress, onrust, somberheid, vermoeidheid, depressie. Op lichamelijk niveau speelt het endocrien systeem een rol bij aandoeningen zoals PMS, menopauze klachten en menstruatie problemen.

Mini Innerlijke Healing Kuur

De Mini Innerlijke Healing Kuur bestaat een sessie van 4 tot 6 behandelingen waarin je een innerlijke transformatie ondergaat en waarbij de nadruk ligt om contact te maken met de diepere lagen van jezelf. Deze behandeling activeert het contact met je eigen innerlijke licht en helpt bij veranderingen in je leven om je gelukkig te voelen en je eigen weg te volgen. Deze Mini Innerlijke Healing Kuur kan ondersteund worden met een ontspannende voetmassage.

Een Persoonlijke Lichtsessie

Een Persoonlijke Lichtsessie is aangepast aan de individuele behoeften van een persoon rekening gehouden met de klacht, conditie en erfelijke aanleg. Voor en na de lichtsessie kan er een kirlianfoto genomen worden om meer te weten te komen over de energiebalans en de verbinding tussen lichaam en geest. De informatie van de kirlianfoto geeft het niveau van de lichtbehandeling aan, lichamelijk – mentaal – emotioneelniveau.


Gun jezelf om in het licht te leven.
Gun jezelf om licht te zijn.
Gun jezelf om licht uit te stralen.
Gun jezelf om licht te ontvangen.
Be the light.
Carry the light.
Send the light.
Receive the light.

 

 

terug naar overzicht